Programma

Lewis Capaldi raakt gevoelige snaar met nieuwe TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Lewis Capaldi raakt gevoelige snaar met nieuwe TopSong

De Schotse zanger kwam in november met de single 'Before You Go'. Volgens hem is dit het meest persoonlijke nummer dat hij heeft geschreven. Aankomende week is 'Before You Go' TopSong.

Na het succes van 'Someone You Loved' wil Lewis Capaldi dit opvolgen met 'Before you Go'. Tijdens een interview met Apple Music's Beats 1 Radio vertelt Capaldi over de betekenis van het nummer: "Het gaat over zelfmoord. Niet per sé over het het uitvoeren hiervan natuurlijk, maar over de mensen nadat het is gebeurd, de nasleep. Over mensen die zichzelf schuldig voelen of blijven denken: 'Wat had ik kunnen doen?'"

Zelfmoord

Verder legt hij uit dat de inspiratie voor dit nummer uit een persoonlijke ervaring kwam. "Toen ik ongeveer 5 of 6 jaar was pleegde mijn tante zelfmoord. Ik herinner me dat ik met mijn moeder over onze gevoelens sprak en hoe zij constant twijfelde of ze iets had kunnen doen", vertelt Capaldi. 'So before you go, was there something I could have said to make your heart beat better?', een stuk uit het nummer, krijg hierdoor gelijk een zware lading.

Met deze diepere laag in het nummer zal hij zeer waarschijnlijk veel mensen raken. Het nummer mag dan ook een waardige opvolger van zijn eerdere hits genoemd worden. 'Before You Go' van Lewis Capaldi is daarom deze week TopSong.

Beluister 'Before You Go' hieronder:

NPO Radio 2 TopSong: Lewis Capaldi - ‘Before You Go’

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister alle voorgaande TopSongs hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

STEMMEN VOOR DE TOP 2000

Van 1 t/m 7 december kan je hier weer stemmen voor de Top 2000. Je stemlijstje verzenden kan tot 7 december 17.00 uur. Rond 17.45 uur is dan de complete top 10 van dit jaar bekend. De volledige Top 2000 van 2019 wordt op vrijdag 20 december bekendgemaakt.

Let op: op 7 december 17.00 uur moet je stemlijstje zijn verzonden. Stemmen die na 17.00 uur binnenkomen worden niet meer meegerekend.

KLIK HIER OM METEEN JE STEM UIT TE BRENGEN

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie