Programma

Snoepautomaten op scholen moeten weg

  1. Nieuwschevron right
  2. Snoepautomaten op scholen moeten weg

Als het aan het RIVM ligt gaan snoepautomaten op scholen verdwijnen. Gerard belt met hoogleraar Frans Kok, want moeten we straks illegaal gaan snoepen?

In veel kantines op middelbare scholen worden nog te veel ongezonde producten aangeboden. Dat is de conclusie die het RIVM trekt uit een onderzoek dat zij hebben uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. Het grootste probleem zit 'm in de snoepautomaten op de scholen. Gerard belt in Ekdom In De Ochtend met hoogleraar Frans Kok die gespecialiseerd is in voeding.

Quote

Worden we niet betutteld...betut...betrut?

Gerard Ekdom

Als het aan Kok ligt verdwijnen de automaten zo snel mogelijk. De kans dat het gebeurt is echter klein volgens de hoogleraar. "In Nederland zal dat niet gebeuren, want wij hebben de cultuur daar niet naar." Kok pleit daarom voor een gulden middenweg: "Maak de automaten gezonder." Als fabrikanten, scholen en overheid samen zullen werken om een gezonder assortiment samen te stellen, dan zijn we al aardig op weg.

Quote

Het is nu anders dan in 1993, toen jij 30 was Gerard

Hoogleraar Frans Kok

Hoe het zal aflopen en welke maatregelen getroffen zullen worden, dat blijft nog even de vraag. En anders gaan we, zoals Gerard zegt, "illegaal snacken achter het fietsenhok."

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie