Programma

Zit er nou een banaan in de nieuwe single van Nick & Simon?

  1. Nieuwschevron right
  2. Zit er nou een banaan in de nieuwe single van Nick & Simon?

Op de vrijdagochtend kwamen Nick & Simon gezellig naar de NPO Radio 2 studio om te kletsen met Bart over hun single Jarenlange Maanden.

"Ik vind het leuk dat jullie hier zijn. Niet alleen om over muziek te lullen, maar ik vind het ook leuk om iemand anders te spreken dan de producer van het programma en mijn vrouw en kinderen", vertelt Bart. Het duo kan dit ook beamen. "Ja dit is echt sociaal hoogtepunt", zegt Nick lachend.

Cadeautje om te mogen maken

Het duo uit Volendam heeft het druk gehad afgelopen tijd. Begin 2020 maakte het duo samen met Kees Tol het televisieprogramma Nick, Simon & Kees: Homeward Bound, waarin ze afreizen naar de stad waar de muziekcarrière van het jaren 60-duo begon: New York. Het album NSG werd uitgebracht, maar ook een documentaire over het album. "Het was een cadeautje om te mogen maken. Als je je mag gaan verdiepen in jouw helden op de plek waar zij zijn opgegroeid. Is fantastisch", aldus Nick.

Banaan

In de show laat Bart het nummer Jarenlange Maanden horen, maar voordat hij dit doet heeft hij nog wel een vraag aan de mannen. Hij hoort namelijk een banaan in het nummer, maar klopt dit? "Dit nummer is geïnspireerd op de manier waarop het nummer Cecilia van Simon & Garfunkel is ontstaan", legt Nick uit. De klassieker is destijds begonnen met een drumloop en later zijn er geluiden van willekeurige voorwerpen toegevoegd. "Wij hebben dit ook gedaan in LA en zijn we op die manier aan het liedje Jarenlange Maanden begonnen. En de drummer vond het een uniek geluid creëren door met een banaan op een drumstel te slaan", vertelt Nick.

Hebben ze ook andere helden waar ze graag een serie over zouden willen maken? Je hoort het hieronder:

Nick en Simon spelen in Aan De Slag! ook de Top 2000 Shuffle. Hebben ze dezelfde smaak?

Aan de Slag!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie