Programma
KRO-NCRV

Dierendokter Martin: 'Meer dan helft van de huisdieren heeft obesitas'

foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Dierendokter Martin: 'Meer dan helft van de huisdieren heeft obesitas'

Uit onderzoek van de Universiteit Utrecht blijkt dat zeker de helft van de huisdieren overgewicht heeft. De kans op diabetes bij de dieren is hierdoor groter. Dierendokter Martin vertelt in De Wild in de Middag een aantal tips tegen obesitas bij huisdieren.

Dieren worden steeds zwaarder en dat kan vervelende gevolgen hebben. Zo kunnen huisdieren last krijgen van hun gewrichten, hart en bloedvaten. Ruud schakelt Dierendokter Martin in voor een aantal tips tegen obesitas.

Baasjes geven hun dieren meer dan bazinnen

"Het is écht een probleem. Meer dan de helft van de dieren die we zien in de praktijken is gewoon te dik", vertelt Martin. "Je moet eerst uitsluiten dat het dier niet ziekelijk dik is en bijvoorbeeld een vertraagde schildklier heeft. Bij de meeste dieren, 95%, is het gewoon een kwestie van 'die krijgen teveel.'" Volgens Martin zijn het vaker de baasjes dan de bazinnen die hun huisdieren teveel te eten geven. Maar wat kun je nu effectief doen tegen obesitas? Martin: "Doe in de bak wat een dier in 24 uur aan eten nodig heeft. Zo krijgt een dier niet meer en niet minder."

Luister hieronder het gesprek voor meer tips:

Dierendokter Martin over huisdieren die te dik zijn

De Wild In De Middag

Je hoort De Wild In De Middag iedere maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie