Programma
AVROTROS

Suzan & Freek presenteren zomerse single Nooit Meer Regen bij Aan De Slag!

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzan & Freek presenteren zomerse single Nooit Meer Regen bij Aan De Slag!

Met het zonnige Nooit Meer Regen zijn Suzan & Freek helemaal klaar voor de festivalzomer. Vrijdagochtend vertelde het duo bij Aan De Slag! over hun nieuwe single en over hun muzikale reis door de Verenigde Staten.

Tijdens hun vakantie in de VS zijn Suzan & Freek diep in de muziekgeschiedenis gedoken, vertellen ze tijdens Aan De Slag! aan Bart Arens. Het duo bracht zag bluesstad New Orleans, bracht een bezoek aan Graceland en werd rondgeleid door de legendarische Sun Studio in Memphis.

Vooral dat laatste maakte indruk. "Wat ik heel leuk vond, iemand in de studio vertelde over I Walk the Line van Johnny Cash", legt Freek uit. "Je denkt dat je een drumstel hoort, maar het was een dollarbriefje dat om een gitaar zat, en dat ging hij helemaal laten zien. En dan staat er een kruis op de vloer en dan hoorde je: 'Hier stond Elvis.'"

Nooit Meer Regen

Na hun trip door de VS zijn Suzan & Freek helemaal klaar voor een drukke festivalzomer, met onder andere een show op Concert at SEA. Die shows gaan ze tegemoet met een zomerse nieuwe single: Nooit Meer Regen.

En dat terwijl het duo eigenlijk een andere single in gedachte had. "Ik blik even terug op toen jullie pas bij Muziekcafé waren", zegt Bart Arens tegen het hitduo. "Ik vroeg: kunnen jullie iets verklappen over een nieuwe single? Dat kon niet, toen zei ik: 'Zeg dan in ieder geval de eerste letter van de single.' Toen zeiden jullie de Z."

"We hadden een liedje geschreven dat Zinloos heet", legt Suzan uit. "We dachten: dit wordt de nieuwe single. En toen schreven we Nooit Meer Regen, en die was nog zomerser. Maar ik denk dat dat andere liedje nog wel een plek krijgt op ons album."

Bekijk het gesprek met Suzan & Freek hieronder:

Video niet beschikbaar

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie