Programma
BNNVARA

Abel (13) mocht radiomaken met Wout & Frank: 'Echt kicken'

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Abel (13) mocht radiomaken met Wout & Frank: 'Echt kicken'

Wie vrijdagavond naar Wout & Frank luisterde, merkte ongetwijfeld een speciale gast op. De 13-jarige Abel Staal mocht een avondje radiomaken met het duo. "Ik verwachtte een leuke avond, maar dit overtrof alles", vertelde het radiotalent tegen het AD.

De grote droom van de 13-jarige Abel Staal: radiomaken bij NPO Radio 2. De jonge diskjockey begon twee weken geleden met het programma Staalplaat bij de lokale omroep VoorstVeluwezoom. Bij De Stentor vertelde Abel over zijn ambities in de radiowereld en dat verhaal werd door NPO Radio 2-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof opgepikt. Ze nodigden hem uit als speciale gast in Wout & Frank op vrijdagavond.

Video niet beschikbaar

Van zeven tot acht was het dan eindelijk zover en mocht Abel de plek van Wouter van der Goes innemen. En dat klonk gelijk geroutineerd! Abel schakelde met de ANWB, belde met een luisteraar die een verzoeknummer had en hij mocht zelf ook wat songs aankondigen. "Ik heb zóveel leuke dingen meegemaakt, dat ik me niet alles meer herinner", vertelde Abel na afloop tegen het AD. "Het voelde bijna alsof ik erbij hoorde. Het was net alsof ik gewoon aan het werk was."

Video niet beschikbaar

Tot slot kreeg Abel nog een goodiebag mee van NPO Radio 2, met daarin onder andere een plaat van Racoon en een puzzelboek. Én de zender houdt alvast een plekje vrij voor het radiotalent in de programmering van 2030, dus wie weet hoor je Abel straks nog vaker op NPO Radio 2. En tot die tijd kun je inschakelen bij Staalplaat, het programma van Abel op VoorstVeluwezoom.

Wout & Frank

Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof luiden op vrolijke wijze het weekend in. Wout & Frank hoor je iedere vrijdag tussen 16.00 uur en 20.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie