Programma

'Mama, I just killed a man'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mama, I just killed a man'

Het zal je kind maar wezen. Hij of zij schuift aan bij het ontbijt, en steekt van wal. Dit zijn de vreemdste dingen die artiesten in liedjes tegen hun moeder zeggen.

Quote

Mama, …

Wat zeg je nu, lieve superster van me?
Quote

… I just killed a man

Freddie Mercury

Deze oneliner uit de nummer 1 van de top 2000 doet ons denken aan een andere. Het komt uit een liedje van Top 2000 hofleverancier Bløf: ‘wat zou je doen?’ Als moeder dan.

Quote

… ik wil bij de revue!

Wim Sonneveld

De beste coming out-zin ever. Toch? Laten we voorstellen dat vanaf nu iedereen die uit de kast wil komen, dat doet door zijn mama in de ogen te kijken en te zeggen: moeder, ik wil bij de revue! Truttig en bevrijdend tegelijk. Net als Wim. Op de foto hierboven zie je overigens zijn moeder Geertruida.

Quote

… weer all crazee now

Slade-zanger Noddy Holder

Je kunt je afvragen waar de moeder van Slade frontman Noddy Holder bozer over is geweest. Over het overmatig alcoholgebruik waar ‘Mama Weer All Crazee Now’ over gaat, of over het feit dat haar zoon de titel niet even normaal kon spellen.

Quote

… there’s too many of you crying

Marvin Gaye

What’s Going On is een prachtig liedje. En de tekst, in de context, ook. Maar aan de keukentafel is dit gewoon heel raar om te zeggen. Je hebt zo toch ook gelijk geen zin meer in je havermout.

Quote

… I’m bleeding to death

Tracy Bonham

Het innerlijk leven van klassiek geschoold pianiste en violiste Tracy Bonham klinkt als smerige rock ’n’ roll. In haar bekendste nummer ‘Mother Mother’ belt ze haar moeder: “I’m freezing, I’m starving, I’m bleeding to death. Everything’s fine!”

Fijn lieverd. Dikke kus.

Is ons lijstje compleet? Of zijn er nog meer vreemde dingen die artiesten tegen hun moeder zeggen in liedjes.

Ster advertentie
Ster advertentie