Programma

Waarom Douwe Bob zichzelf een 'enorme eikel' vond bij het Songfestival

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Douwe Bob zichzelf een 'enorme eikel' vond bij het Songfestival

Douwe Bob speelde vanochtend een cover van Songfestivalwinnaar Johnny Logan. Hoe kijkt Douwe Bob terug op zijn eigen deelname aan het Songfestival?

What's Another Year is volgens Douwe Bob het mooiste songfestivalnummer aller tijden, op één na natuurlijk. In 2016 deed Douwe Bob zelf mee aan Eurovision met zijn nummer Slow Down. In interviews na die tijd heeft hij zichzelf wel eens bestempeld als een enorme eikel. In Jan-Willem Start Op vertelt hij dat dat vooral ging over de tijd ná zijn deelname. "Het is toch best veel stress", verklaart hij. "Ik weet niet of dat per se goed is voor zo'n jong iemand, zoveel druk. Je hebt ook heel veel negatieve aandacht. Ik denk niet dat het voor een mens heel goed is. Je moet in ieder geval wel met iemand gaan praten."

'Eten of gegeten worden'

Douwe Bob zit een aantal jaar na zijn deelname veel beter in zijn vel. "Als je aan het songfestival meedoet, ga je met de stroming mee. Je gaat voor winnen en succes. Iedereeen is een concurrent van je. Dat is de enige manier om aan de top te komen, het is eten of gegeten worden. En ik ben blij dat ik dat nu een heel stuk minder heb."

Zou Douwe Bob nog een keer meedoen aan het Songfestival? Luister hieronder het hele fragment:

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op! iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie