Programma

Hoe is het met Dennis van de grote hit Today?

foto: screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe is het met Dennis van de grote hit Today?

In WILDGROEI sprak Evert met Denise van Donselaar. Ze werd bekend onder de naam Dennis met hits als No Can Do en Today.

Dennis, die eigenlijk Denise van Donselaar heet, wordt op 3 januari 1984 geboren. Ze is altijd al omringd geweest door muziek doordat ze opgroeit in de muziekstudio van haar producerende vader. Dennis leren we in oktober 2006 kennen als ze haar debuutsingle No Can Do uitbrengt. Today is de tweede single. Het nummer is is een mix van soul en pop en beschikt over een zeer pakkende melodie. Today is terug te vinden op Her Name is Dennis, de debuutplaat van de destijds 23-jarige zangeres.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In WILDGROEI belt Evert met Denise van Donselaar. Hoe gaat het nu met haar? "Het gaat heel goed. Best een ander leven. Ik zing nog wel hoor, maar niet zoveel als toen. Ik ben moeder van twee kinderen, ik geef zanglessen en ik werk in het onderwijs", vertelt ze.

Van jamsessies naar hits

Ze heeft vroeger twee bescheiden hits gehad. Hoe kwam ze daar terecht? "Ik was wel met muziek bezig vanaf mijn schoolperiode", legt ze uit. "Ik rolde daar wel een beetje in en ik deed weleens mee met jamsessies. In Amsterdam had je een café waar veel livesessies werden gespeeld. Toen mocht ik daar ook een keer een liedje zingen en achteraf gezien was dat wel een belangrijk moment", vertelt ze. "Ik mocht daarna de studio in en liedjes schrijven. Toen heb ik mijn hele debuutalbum geschreven samen met een Zweed. Dat was een hele goede samenwerking en daar kwamen Today en No Can Do uit voort."

Ze heeft drie jaar veel succes gehad, maar hoe ging het daarna? En komt er misschien een comeback? Je hoort het hele gesprek hieronder:

De Platenzolder: Hoe is het met Dennis (van Today)?

Ster advertentie
Ster advertentie