Programma

Dansend huiswaarts na Earth, Wind & Fire

  1. Nieuwschevron right
  2. Dansend huiswaarts na Earth, Wind & Fire

Earth, Wind & Fire, de grootse discosensatie van de twintigste eeuw, staat als afsluiter van de tweede dag North Sea Jazz op de planken.

De artiest:

Earth, Wind & Fire

Het tijdstip:

Zaterdag 9 juli, 23.45 - 01.00 uur in de Nile-zaal.

Bekend van:

Een hele rits discohits in de jaren 70 en 80, waaronder 'September', 'Fantasy', 'In The Stone', 'Shining Star', 'After The Love Has Gone', 'Boogie Wonderland', 'Star', 'Let's Groove' en nog heel veel meer. De oprichter en voormalige frontman Maurice White is begin dit jaar overleden, maar zanger Philip Bailey (die je ook kent van 'Easy Lover' met Phil Collins) is wel van de partij.

De sfeer is:

Uitbundig. De grootste zaal van North Sea Jazz staat bij aanvang van Earth, Wind & Fire al afgeladen met publiek dat een glimp wil opvangen van Philip Bailey en consorten. Het feestje barst al vroeg los met 'Boogie Wonderland', 'Sing A Song' en 'Shining Star'. De sfeer zit er vanzelfsprekend meteen goed in.

Het beste moment:

De twee enorme uithalen van Philip Bailey in 'Fantasy'. De EWF-bandleden zijn uiteraard lang niet meer zo beweeglijk als veertig jaar geleden, maar de leadzanger van de discoband laat horen nog de nodige vocale kunstjes in huis te hebben. Na de eerste dappere uithaal in 'Fantasy' zingt hij een stukje heel laag, met een warme baritonstem, om vervolgens weer een uithaal uit zijn kopstem te toveren.

Het citaat:

Quote

Dit jaar hebben we onze onverschrokken leider verloren.

Philip Bailey

Hét nummer:

De finale van het EWF-concert is bijzonder feestelijk. De band heeft in de eerste minuten van het concert al lopen teasen naar een discofeestje vol klassiekers, maar houdt na drie hits de boot af tot ongeveer het laatste half uur. De gigantische hits 'September' en 'Let's Groove' worden aan één stuk door gespeeld, waardoor North Sea Jazz wordt omgetoverd tot één grote discoparty.

Het eindoordeel:

De acrobatische capriolen waar Earth, Wind & Fire tijdens diens concerten in de jaren 70 en 80 om bekendstaat, daar zien we niks meer van terug op North Sea Jazz. Logisch, gezien de respectabele leeftijd van de drie nog resterende oorspronkelijke leden. Het middenstuk van de show bestaat dan ook grotendeels uit relaxte zondagochtendsoul. De geliefde discohits worden tot de daverende finale bewaard. Het publiek keert dansend huiswaarts.


Ster advertentie
Ster advertentie