Programma

Someone Like You in Royal Albert Hall brengt Adele in tranen

  1. Nieuwschevron right
  2. Someone Like You in Royal Albert Hall brengt Adele in tranen

Tijdens haar Adele Live tour krijgt de zangeres het hele publiek aan het zingen met een emotionele versie van Someone Like You.

Op 22 september 2011 betreedt Britse zangeres Adele de Royal Albert Hall in Londen. Het concert maakt deel uit van haar Adele Live tour, ter ere van haar tweede album 21. Op haar blote voeten brengt ze hits als Hometown Glory, Turning Tables en Make You Feel My Love ten gehore, maar het echte hoogtepunt komt als Someone Like You ingeleid wordt.

Speech

Een emotionele speech vooraf verhult dat Someone Like You over de ex van Adele gaat en dat hij haar leven heeft veranderd. “Iedereen weet hoe het is om een geliefde te verliezen, of het vrijwillig is geweest of niet. Dat is overduidelijk de reden waarom zoveel mensen van dit nummer houden.” Ze draagt het nummer op aan haar ex en dan starten de eerste pianotonen.

Kippenvel

De meer dan vijfduizend concertgangers leveren kippenvel van top tot teen als ze de laatste twee refreinen in koor meezingen. Adele is zichtbaar geraakt, haar gezicht spreekt boekdelen en haar stem lijkt te breken bij het laatste refrein. Een oorverdovend applaus komt haar tegemoet en ze breekt in tranen uit. "Dit nummer maakt me altijd verdrietig en het is adembenemend om jullie het zo te horen zingen. En om dan ook nog hier te zijn, het is allemaal wat veel."

Beluister hieronder Someone Like You:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Adele in NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Adele veertien keer in de lijst. Naast nummers als Rolling In The Deep en Make You Feel My Love, is haar hoogste notering Someone Like You op 147. Benieuwd naar het stijgen en dalen van de nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie