Programma

Leo Blokhuis over de beste soulmuziek uit 1971

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over de beste soulmuziek uit 1971

In de derde aflevering van Blokhuis Extra zet Leo de mooiste soulmuziek van 50 jaar terug op een rij met Marvin Gaye, Bill Withers, Al Green en vele anderen.

In het muziekprogramma Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van zijn of haar oeuvre, een popjaar, een subgenre, een festival of, zoals in de eerste aflevering van deze week, een jubilerend label. Het programma is een voorzetting van NPO Radio 2 presenteert…

Soulparels

Leo Blokhuis is een soulliefhebber en popjaar 1971 biedt wel heel veel soulparels. 50 jaar geleden kwam Marvin Gaye met zijn beste album What’s Going On, hoorden we voor het eerst van Bill Withers via zijn hit Ain’t No Sunshine én zijn prachtdebuut Just As I Am en ontworstelde Stevie Wonder zich langzaam aan het Motown-keurslijf op zijn album Where I’m Coming From. Verder zie je onder anderen Al Green, WAR, The Staple Singers, The Four Tops, Sly & The Family Stone, Ike & Tina Turner en Isaac Hayes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blokhuis Extra

Blokhuis Extra is te zien op dinsdag 30 maart om 22:20 uur bij de NTR op NPO 2 extra.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie