Programma

Stefan Stasse over zelf de slingers ophangen in crisistijden

  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan Stasse over zelf de slingers ophangen in crisistijden

In de nieuwste NPO Radio 2 podcast 'En Toen Werd Het Stil' volgt Stefan Stasse een groepje Nederlanders in de coronacrisis. Van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet.

Koningsdag vierden we binnen, bevrijdingsdag was nog nooit zo 'niet vrij' en tot 1 september vinden er sowieso geen festivals en grote feestjes meer plaats. Wat doet het met onze feestvreugde als de dans, de toevallige ontmoetingen en de feestroes verdwijnen? Kunnen we nog wel uit onze plaat gaan? Stefan Stasse en een groepje Nederlanders vertellen hoe ze zelf de slingers proberen op te hangen.

#5 - Zelf de slingers ophangen - En Toen Werd Het Stil

Video niet beschikbaar

EN TOEN WERD HET STIL

We zitten middenin een unieke situatie. COVID-19 zorgt voor een verstilde bubbel in de wereldgeschiedenis. Hoe verandert dit de gedachtes over onszelf en de dingen om ons heen? Onze wereld is snel. Sneller dan ooit. Meer tempo! Beter! Efficiënter! Het mag nooit stoppen. Kan iemand een keer op pauze drukken? Een compleet absurd idee, natuurlijk. Tot maart 2020. Toen werd het stil. En nu? In deze podcast volgt Stefan Stasse tien weken lang een groepje Nederlanders. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben sinds kort één ding gemeen: van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet. Net als die van jou. En mij. Elke aflevering staan we stil bij iets, omdat het stil werd.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie