Programma

Nederlands Talent Savine scoort eerste TopSong van het nieuwe jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlands Talent Savine scoort eerste TopSong van het nieuwe jaar

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe TopSong. Savine heeft de eerste van het jaar te pakken met Never Compare.

Een jaar geleden reisde Savine af naar Londen, waar ze op een muziekschool eigen muziek ging maken. Niets nieuws, dit deed ze namelijk al van jongs af aan. Op haar twaalfde ruilde Savine de viool in voor de piano en begon daar langzaam bij te zingen. Nog geen twee jaar later schreef ze haar eerste nummer.

Vechten voor je plek

Savine leerde in Londen dat je jezelf niet in negatieve zin met andere moet vergelijken, maar juist moet leren van de verschillen tussen elkaar. De harde muziekindustrie in Londen was een eye-opener voor haar, je moet er vechten voor je plek. Een andere wijze les die ze kreeg van een 'perfect stranger' is het volgende: hoe bereik je ooit je doel als je altijd een back-up plan hebt? Met die laatste gedachte bewandelt Savine haar pad in de muziek.

Geïnspireerd door Adele en Winehouse

Ze omschrijft haar stijl als soul en jazz in een pop jasje. Ze laat zich graag inspireren door grote artiesten als Aretha Franklin, Amy Winehouse en Adele. Savines droom is om in Nederland de oude soul- blues en jazzmuziek nieuw leven in te blazen door die stijlen te combineren met moderne pop elementen.

Never Compare

De nieuwe TopSong valt in de smaak bij Rob, maar ook bij Danny Vera. Hij tipte hem zelfs als favoriet voor de Verrukkelijke 15. Eind vorig jaar speelde Savine het nummer live in Stenders Platenbonanza. Luister hieronder naar het radiodebuut van de band.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 TopSong

Elke week roepen we één track uit tot TopSong. Abonneer je nu ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 TopSongs op een rijtje vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie