Programma

R.E.M stopt ermee

  1. Nieuwschevron right
  2. R.E.M stopt ermee

De band R.E.M is niet meer. In een verklaring laten Michael Stipe en de andere bandleden als vrienden uit elkaar te gaan.

'Aan al onze fans en vrienden: Als R.E.M., als vrienden voor het leven en als samenzweerders hebben we besloten om er een punt achter te zetten als band. We gaan weg met een groot gevoel van dankbaarheid, beslistheid en van verbazing over alles wat we hebben bereikt. Voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad geraakt te zijn door onze muziek: onze diepste dank voor het luisteren.'

De zanger geeft nog een korte extra toelichting. Hij vergelijkt het met een feestje: ‘je moet altijd weten wanneer je naar huis moet gaan’. De afgelopen maanden begonnen ze zichzelf af te vragen wat ze nog wilden bereiken. Ze benadrukken extra dat de bandleden als vrienden uit elkaar gaan en er geen sprake is van advocaten die in de arm worden genomen. Gitarist Peter Buck schrijft dat hij het geweldig vindt dat de liedjes net zoveel betekenis hadden voor de fans als voor de band.

In de drie decennia dat de band actief was zijn er vijftien studioalbums uitgebracht. Het meest recente album was Collapse Into Now verscheen afgelopen maart.

Lees meer over R.E.M

Gepost door: Ylona

Ster advertentie
Ster advertentie