Programma

Tygo in de jeugdcriminaliteit

  1. Nieuwschevron right
  2. Tygo in de jeugdcriminaliteit

Tygo Gernandt heeft opnieuw een heftige documentaireserie gemaakt voor de EO, ditmaal over jeugdcriminaliteit. Hij praat erover met Ruud de Wild.

In de serie Tygo In De Jeugdcriminaliteit gaat de presentator en acteur in gesprek met jongeren die in de onderwereld terecht zijn gekomen en met mensen die proberen deze pubers weer op het rechte pad te krijgen. "Ik zag een jongen van 17 met een pistool in zijn handen, een jongen met heel veel geld, dat je denkt: waarom? Hij heeft een goede jeugd gehad en best fijne ouders", vertelt Gernandt bij De Wild In De Middag.

Stijgende jeugdcriminaliteit

"De laatste jaren gaat de jeugdcriminaliteit heel erg omhoog, maar vooral de heftigheid ook", vervolgt hij. Gernandt zet zijn vraagtekens bij het huidige beleid, waarbij jonge criminelen vaak lang opgesloten worden. Volgens hem is dat niet de juiste oplossing voor het probleem. "We moeten meer kijken naar de opvang van jongeren in plaats van ze op te sluiten", zo meent hij.

Bang voor Tygo

Ruud grapt of de jeugdcriminelen niet bang voor Tygo Gernandt zijn, gezien zijn soms gewelddadige filmrollen. "Soms zijn ze bang voor me, maar de jongen met het pistool had er wat minder moeite mee", lacht de documentairemaker. Tygo In De Jeugdcriminaliteit wordt elke donderdagavond uitgezonden op NPO 3. Eerste uitzending gemist? Kijk ‘m hier terug.

De Wild in De Middag

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie