Programma
BNNVARA

Rik van de Westelaken belooft 'bloedspannend' nieuw seizoen Wie is de Mol?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rik van de Westelaken belooft 'bloedspannend' nieuw seizoen Wie is de Mol?

Molloten mogen bijna weer los, want zaterdag start het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? met onder andere Anna Gimbrere, Kees van der Spek en Tooske Ragas. Wouter en Frank willen het fijne weten van het aankomende seizoen en bellen daarom met presentator Rik van de Westelaken.

"Ik ga niet veel meer van verklappen, maar het was bloedspannend", vertelt de presentator.

Mexico

Net zoals in 2008 is het nieuwe seizoen in Mexico opgenomen. 16 jaar geleden is er heel wat te doen rondom de beruchte topito's, acht glazen puntjes die samen een topo vormen. Als die topo wordt overhandigd aan de presentator, is dat goed voor een vrijstelling. Of dit onderdeel van het spel ook terugkeert in de nieuwe editie, laat Van de Westelaken in het midden. "Dat is natuurlijk het probleem met interviews geven over Wie is de Mol?, dat ik daar zo weinig over kan vertellen zonder iets te verpesten. Maar als mensen iets van een glazen driehoekje hebben gezien, dan kan dat heel goed kloppen", verklapt hij.

'We kunnen niet met minder terugkomen'

Niet alleen voor de kijker belooft het weer een bloedstollend seizoen te worden. Voor de presentator zelf blijft het – ook na het zevende seizoen – een spannende periode. "Elk jaar heb je andere kandidaten een andere mol, je hebt een ander land", legt hij uit. "We proberen steeds nieuwe opdrachten te bedenken waardoor je geïnspireerd blijft en enthousiast blijft."

Volgens Van de Westelaken wordt ieder jaar de lat weer verhoogd, "omdat de kijkers dat ook wel een klein beetje verwachten. We kunnen niet met minder terugkomen, dus we stellen hoge eisen aan onszelf. En de ene keer lukt het beter om dat waar te maken dan de andere keer."

Rock-'n-roll

Wouter is niet alleen benieuwd naar het nieuwe seizoen. Maar hij wil eigenlijk ook weleens weten wat de presentator uitspookt in de vele uren tussen de opnames. "Sommige mensen zien mij ook aan zwembaden liggen urenlang, totdat ik een keertje naar de set wordt geroepen. Maar dat is helemaal niet waar", vertelt Van de Westelaken. "Als die kandidaten bezig zijn met een de opdracht sta ik met geknepen billen te kijken hoe het gaat en hoe het afloopt, want je bent zo betrokken bij het programma. En elke opdracht is een soort rock-'n-roll. We beginnen met iets, maar we weten nooit precies hoe het afloopt. Je hebt toch een soort wedstrijdspanning voortdurend."

Het hele gesprek luister je hieronder terug:

Wie Is De Mol? Wout vraagt het aan presentator Rik van der Westelaken

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie