Programma

Jan Dulles als Jezus

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Dulles als Jezus

Jan Dulles kruipt in de huid van Jezus voor zijn rol in The Passion, een rol die al drie keer eerder gespeeld werd door andere bekende zangers.

Jezus-vertolkingen

Sinds 2011 is The Passion een jaarlijk paasevent dat op witte donderdag plaatsvindt. Dit jaar is het de eer aan Jan Dulles om de lijdensweg van Jezus uit te beelden door het zingen van bekende Nederlandse klassiekers. Hieronder een terugblik op andere Jezus-vertolkers en de Top-2000 hits die zij voor The Passion zongen.

Amsterdams accent

In 2013 kreeg Jezus plotseling een Amsterdams accent en een gelikt kapsel toen Danny de Munk de hoofdrol in de The Passion speelde. Bekijk 'Afscheid nemen bestaat niet'.

Overtuigde Jezus

De allereerste die de rol van Jezus in het paasevent op zich nam was Syb van der Ploeg. De zanger hoefde niet diep de kast in te duiken, zijn lange lokken had hij al en door zijn katholieke opvoeding kende hij het verhaal uit zijn hoofd. Hij zong 'Stil In Mij' dan ook met volle overtuiging.

De perfecte combinatie

Het paasverhaal en de Nederlandse muziek was volgens musicalster René van Kooten de perfecte combinatie om de rol van Jezus op zich te nemen tijdens The Passion afgelopen jaar. Van Kooten kon zich prima verplaatsen in zijn rol als Jezus en stond voor 'Pak Maar Mijn Hand' zelfs op het water.

Van verrader naar vredestichter

Jan Dulles speelt dit jaar Jezus in The Passion. De 3J's-zanger vertolkte eerder juist de rol van verrader Judas in de Volendamse uitvoering van Jesus Christ Superstar. In 'Heaven On Their Minds' zet de zanger een knap staaltje zangwerk neer. Gaat de rol van Jezus hem nog beter af dan de rol van Judas? Wat vind jij?

Ster advertentie
Ster advertentie