Programma

Waarom 'Children' de naam van Robert Miles' klassieker werd

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom 'Children' de naam van Robert Miles' klassieker werd

In 2017 overleed de Italiaanse dj, Robert Miles, nadat hij het gevecht met kanker verloor. Miles heeft naam gemaakt als eéén van de beste Dream House producers. Tóch zal hij altijd herinnerd worden als de man achter dát ene nummer: 'Children'.

'Children' werd uitgebracht in 1995, waarna het niet direct een succes werd. Pas nadat producer Simon Berry het in een nachtclub hoorde, en er verliefd op werd, wist hij er een hit van te maken. Berry werkte het nummer uit en bracht het nummer opnieuw uit in december 1995 waarna het een enorme hit werd.

De naam: 'Children'

Er zijn twee reden waarom de hit van Robert Miles de naam 'Children' kreeg. De eerste reden was als reactie op foto's die zijn vader had meegenomen van een humanitaire missie in Joegoeslavië. Op deze foto's stonden kinderen die slachtoffer waren geworden van de oorlog. Dit greep Robert Miles zó aan dat hij deze titel aan zijn nummer wilde geven.

De tweede reden had te maken met de 'rave' cultuur begin jaren '90. Deze cultuur zorgde voor veel doden door overdoseringen drank en drugs. Ook verongelukten veel 'ravers' die na een lange nacht feesten oververmoeid achter het stuur stapten. Hierdoor wilde Miles een nieuw genre verzinnen waarbij dit niet aan de orde zou zijn. Het nummer zou dus een volledig nieuw genre worden en moest een eerbetoon zijn aan al deze verongelukte 'Children'.

Simpele pianomuziek

Dit nieuwe genre werd Dream House. Deze muziekstijl kreeg een stabiele baslijn en werd begeleid door prachtige en simpele pianomuziek waardoor zijn publiek tot rust zou komen en ontspannen naar huis zou gaan. Robert Miles' werd uiteindelijk maar 47 jaar, maar heeft in zijn relatief korte carrière toch iets heel moois achtergelaten voor de muziekwereld.

Beluister 'Children' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Schermafbeelding YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie