Programma

Miss Montreal, MAAN en anderen steunen Nederlanders tijdens Concert voor Hoop

  1. Nieuwschevron right
  2. Miss Montreal, MAAN en anderen steunen Nederlanders tijdens Concert voor Hoop

Gisteravond trok Concert voor Hoop zo'n 1,3 miljoen kijkers. Het programma was bedoeld om Nederlanders in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken.

In een bijna leeg Ahoy Rotterdam traden verschillende artiesten, waaronder Miss Montreal, MAAN en Trijntje Oosterhuis op tijdens Concert voor Hoop. De avond was opgezet door EO om een hoopvol en positief geluid laten horen tijdens deze lastige coronatijd. Volgens de omroep verbindt muziek niet alleen, maar kan het je ook door moeilijke momenten heen slepen. De optredens van Miss Montreal, VanVelzen, Andre Hazes, Nick & Simon, Elske DeWall en Trijntje Oosterhuis werden begeleid door het Metropole Orkest en er werden hoopvolle verhalen verteld waarin muziek centraal stond.

'Door De Wind'

Als één nummer veel mensen heeft geraakt, is het wel Miss Montreals cover van 'Door De Wind' van Stef Bos. Ze zong het nummer voor het eerst tijdens Beste Zangers en had nooit verwacht dat het zo'n groot succes zou worden. Natuurlijk zingt Miss Montreal het nummer tijdens Concert voor Hoop en opnieuw schiet ze vol in de roos.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Somebody To Love'

Roel van Velzen heeft de eer om de avond af te sluiten. Dat doet hij met een cover van Queens 'Somebody To Love'. Hij onderbreekt zijn optreden om een belangrijke boodschap te delen: "Over prison cell gesproken, hoeveel mensen zitten er nu wel niet opgesloten in hun eigen huis en hoe vaak heb je je voorgenomen om zo iemand op te bellen. Of om aan te bellen of een kaartje te sturen? Doe dat alsjeblieft. Ook dat is liefde."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk hier de hele uitzending terug:

Video niet beschikbaar

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie