Programma

Nog één keer Spanje als besluit

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog één keer Spanje als besluit

Counting Crows-frontman Adam Duritz is jarig! Wij trakteren daarom nog maar eens op de track die in Nederland een gigantische hit werd toen Bløf een handje meehielp: 'Holiday In Spain'.

Hulp uit Zeeland

Het Engelstalige origineel van 'Holiday In Spain' verschijnt in 2002 op het Counting Crows-album Hard Candy. De track wordt in 2004 een hit in Nederland wanneer de Amerikanen hulp krijgen van Bløf.

De samenwerking tussen de bands rond Paskal Jakobsen en Adam Duritz ontstaat als de Amerikaanse rockband in Nederland is voor een show in Ahoy. Samen nemen ze een nieuwe versie van 'Holiday In Spain' op en spelen ze deze tijdens het concert in Rotterdam. De tweetalige samenwerking wordt officieel uitgebracht en staat vervolgens wekenlang op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Het is de zomerhit 'Dragostea Din Tei' van O-Zone die het bijzondere duet uiteindelijk van de eerste plek weet te stoten.

Jaren later wordt 'Holiday In Spain' nog volop meegezongen. Dat bewijzen deze beelden van Concert At Sea uit 2015:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'Holiday In Spain' is sinds 2004 bijna altijd terug te vinden in de Top 2000. Tijdens de laatste editie stond de track op plaats 443.

Foto omslag: still YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie