Programma

Reclamehit 'Nederland Doet Het' uitgebracht door Linde Schöne

  1. Nieuwschevron right
  2. Reclamehit 'Nederland Doet Het' uitgebracht door Linde Schöne

Er gaat op radio en tv geen dag voorbij zonder het nieuwste reclamespotje van a.s.r.. De reclame van de verzekeraar blijft vooral hangen door het liedje 'Nederland Doet Het'. Zangeres Linde Schöne brengt de track nu officieel uit.

Van telecommaatschappijen tot drogisterijen en van supermarkten tot streamingservices: stuk voor stuk passen ze hun reclamespotjes aan aan de huidige crisissituatie in de wereld. En dat is ook voor de verzekeraar niet anders.

'Dit is de tijd van Nederland doet het'

Hun reclamekreet 'Dit is de tijd van doen', die door rapper Sticks een tijd lang de ether in werd geslingerd, is in deze tijden van saamhorigheid ingeruild voor 'Nederland doet het'. De nieuwe kreet wordt uitgedragen in een klein gitaarliedje:

We tellen de uren,
worden gek van de muren,
maar we bellen de buren,
ik sta voor je klaar.

We doen het met liefde,
van een meter of drie,
want ja we volgen advies.
"Let een beetje op elkaar".

Nederland kan het,
Nederland voelt het,
Nederland doet het.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Linde Schöne doet het

Veel mensen zullen zich avond na avond hebben afgevraagd wie toch die zangeres is die het liedje zingt. Linde Schöne is het antwoord. Een naam die vermoedelijk niet bij iedereen gelijk een belletje doet rinkelen. Toch heeft de Nijmeegse zangeres al een knap muzikaal cv opgebouwd. Schöne tekent in 2014 een platencontract bij het label Noah’s Ark, waar ze in 2016 haar eerste wapenfeit en debuut-ep Liefde van de Vloer uitbrengt. Een jaar later volgt de ep Linde van Nimma, waarop ze net als op haar eerdere werk de elektronische muziek en hiphop omarmt. Met 'Nederland Doet Het' lijkt de zangeres qua sound een nieuwe weg in te slaan en op voorhand haar grootste hit te pakken te hebben.

Luister het nummer hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie