Programma

De Wild in de middag maakt thema-uitzending over huiselijk geweld

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De Wild in de middag maakt thema-uitzending over huiselijk geweld

Op dinsdag 3 mei staat de uitzending van radioprogramma De Wild in de middag volledig in het teken van huiselijk geweld. In 2020 werd eerder door team De Wild een radio-uitzending omtrent dit onderwerp gemaakt en werd de redactie overspoeld met reacties van slachtoffers en mensen uit de omgeving van slachtoffers van huiselijk geweld. Omdat vandaag de dag dit onderwerp helaas nog steeds erg actueel is en dezelfde avond het nieuwe programma Fatale liefde van start, wordt deze speciale thema-uitzending gemaakt.

In de uitzending is een medewerker van Veilig Thuis in de studio aanwezig zodat reacties en verhalen van luisteraars ruim plek krijgen. Olcay Gulsen schuift aan om meer te vertellen over Fatale liefde en haar persoonlijke ervaringen. Tot slot leggen experts uit hoe om te gaan met huiselijk geweld of hoe je huiselijk geweld in je omgeving kunt signaleren.

Ruud de Wild: “Huiselijk geweld is altijd al een thema voor mij geweest, omdat ik ‘gewoon’ niet tegen onrecht kan. Mijn vriendin Olcay komt uit een gezin waarin huiselijk geweld plaatsvond en ik maak de gevolgen die dat op haar leven heeft en de naweeën daarvan, dagelijks van dichtbij mee. Toen we twee jaar geleden met De Wild in de middag ook een thema-uitzending over huiselijk geweld maakten, werden we overspoeld met reacties en indringende verhalen van luisteraars. De KRO-NCRV docureeks ‘Fatale liefde’ die dinsdag van start gaat op NPO 3 is voor ons dan ook een goede aanleiding om opnieuw met De Wild in de middag een hele uitzending over huiselijk geweld te maken. Er kan niet genoeg aandacht zijn voor dit thema, de impact is enorm."

Stijging huiselijk geweld

Elk jaar zijn ruim een half miljoen mensen in ons land slachtoffer van partnergeweld. Eén op de vijf vrouwen is ooit fysiek mishandeld door een (ex-)partner. In de afgelopen twee jaar is het aantal geweldsincidenten zelfs verdubbeld. Zo blijkt uit cijfers van de FRA en het CBS.

Fatale liefde

In Fatale liefde gaat Olcay Gulsen in gesprek met slachtoffers en deskundigen op het gebied van partnergeweld. Hoe heeft een relatie zo ver kunnen ontsporen? Was het te voorkomen geweest? En vooral: hoe zet je je leven daarna weer op de rails? Fatale liefde wil gewelddadige relaties bespreekbaar maken en slachtoffers stimuleren om op tijd aan de bel te trekken. Daarnaast gaat het programma dieper in op het herkennen van de signalen en hoe je hier als omgeving het beste mee om kunt gaan. Fatale liefde is vanaf dinsdag 3 mei om 20:25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Hulp of advies nodig?

Bel Veilig Thuis 24/7 gratis en anoniem via 0800-2000

Chat op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op www.veiligthuis.nl

De thema-uitzending van De Wild in de middag is te horen op dinsdag 3 mei tussen 16.00 en 18.00 uur. Fatale liefde is vanaf dinsdag 3 mei om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

Ster advertentie
Ster advertentie