Programma
KRO-NCRV

Pechtold over appen achter het stuur: 'Levensgevaarlijk'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pechtold over appen achter het stuur: 'Levensgevaarlijk'

De overheid is gestart met de Mij Nie Appen!-campagne. Tijdens De Wild In De Middag belde Ruud met voormalig politicus Alexander Pechtold, huidig algemeen directeur van het CBR, over de gevaren van appen achter het stuur.

Hoewel bijna iedereen weet dat je je mobiel niet mag gebruiken achter het stuur, komt het toch vaak voor. Zo vertelt Pechtold: "Als je het aan de Nederlanders vraagt, geeft een derde aan weleens een appje te lezen in de auto." De overheid is deze week dan ook gestart met de Mij Nie Appen! campagne. Volgens Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is de campagne gericht op de verzenders van berichten, en moet het aantal verkeersslachtoffers en ongelukken door smartphonegebruik verminderen.

Appen achter het stuur levensgevaarlijk

Alexander Pechtold wijst Ruud op de gevaren van appen achter het stuur: "We proberen de taak van voorlichting op te pakken, en mensen erop te wijzen dat het gewoon levensgevaarlijk is als je in het verkeer zit te appen. De kans dat je een ongeluk krijgt is twee en een half keer zo groot." Ook geeft hij als tip: "Zet je telefoon op vliegtuigstand of op stil. Zorg dat je zelf geen afleiding bent voor anderen. En stuur dus geen appjes naar mensen waarvan je weet dat ze zich in het verkeer bevinden, bijvoorbeeld om te vragen waar ze blijven."

Benieuwd naar het hele gesprek? Bekijk het hieronder terug.

De Wild In De Middag

De Wild in de Middag is te horen van maandag tot en met donderdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2, met Ruud de Wild.

Ster advertentie
Ster advertentie