Programma

The Prodigy herdenkt zanger Keith Flint een jaar na overlijden

  1. Nieuwschevron right
  2. The Prodigy herdenkt zanger Keith Flint een jaar na overlijden

Precies een jaar terug overleed The Prodigy-zanger Keith Flint. Vandaag herdenken de overige bandleden hem op social media.

De bandleden delen een reeks foto's van Flint en henzelf op Twitter. Daarbij zeggen ze het volgende: "Er is alweer een jaar verstreken sinds je ons hebt verlaten. We missen je nog elke dag, je licht schijnt nog sterk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4 maart 2019

De 49-jarige Flint werd op 4 maart dood gevonden in zijn woning in de buurt van Londen. De zanger maakte zelf een einde aan zijn leven. Alle optredens van The Prodigy werden afgezegd. Onduidelijk bleef of de groep überhaupt nog verder zou gaan. Eind augustus maakten zij bekend weer de studio in te duiken. Het is nog niet bekend wanneer hun nieuwe muziek verschijnt.

Eerbetoon aan Keith

Tijdens de NME Awards 2020 hield drummer Leo Crabtree een emotionele speech over de overleden zanger. "Het is toepasselijk dat we hem tijdens deze avond herinneren. Keith leefde zijn leven in extremen, altijd op zoek naar reuring. Hij gaf een nieuwe betekenis aan muziek en zijn naam zal voor altijd in de geschiedenisboeken gedrukt staan." Luister hieronder naar de volledige speech van Leo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Prodigy in de Top 2000

The Prodigy scoort goed in de Top 2000. Ze staan er maar liefst vijf keer in, waaronder de hoogste notering voor 'Firestarter' op nummer 725.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie