Programma

Persoonlijke single 'Grow' Jeangu Macrooy TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Persoonlijke single 'Grow' Jeangu Macrooy TopSong

De stijlvolle gospelballad 'Grow' van Jeangu Macrooy mag zich aankomende week TopSong noemen. Dit is het nummer waarmee hij Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Woensdagavond tijdens De Wereld Draait Door vertelt Jeangu dat hij ‘Grow’ schreef in een moeilijke periode van zijn leven. “Vorig jaar had ik voor het eerst in mijn leven een moment waarop ik het allemaal even niet meer wist. Ik zat niet lekker in mijn vel." In het nummer zingt Jeangu: God knows I've tried to hold it all together. Bart Arens belt Jeangu op om te vragen wat hij hiermee bedoelt: "Het gaat over een periode in mijn leven waarbij ik er eigenlijk achter kom dat het leven geen aanleiding heeft. Ik was daarover verdrietig en boos. Ik dacht 'Ik doe mijn best, maar alles gaat te snel'. Ik wist gewoon even niet meer wat ik moest doen en wat ik wilde", aldus Jeangu.

Twee delen

Hij vertelt dat het nummer voor hem uit twee delen bestaat. Het eerste deel schreef hij in de periode dat alles niet zo lekker liep. "Dit deel gaat over volwassen worden en erachter komen dat er geen op maat gemaakte handleidingen zijn voor het leven. Er is niet één uitgestippelde weg naar geluk." Drie weken na het schrijven van het eerste gedeelte stond Jeangu weer wat optimistischer in het leven. "Het tweede deel gaat juist over het accepteren van alle highs en lows in het leven. Uiteindelijk leer je en groei je er juist van." Het nummer is ontstaan in een heel donkere periode en uitgegroeid naar iets heel moois. Het liedje wordt goed ontvangen door het publiek en de media, maar het is nog de vraag of hij hiermee de titel in de wacht sleept. Wat hij in ieder geval wel op zijn naam mag zetten is een TopSong.

Bart belde Jeangu en zijn producer Pieter op om hem het goede nieuws te vertellen:

NPO Radio 2 TopSong: Jeangu Macrooy - 'Grow'

Bekijk de videoclip van 'Grow' hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aan de slag!

Je hoort Bart Arens iedere werkdag tussen 9.00 tot 12.00 uur met Aan de slag! op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie