Programma

Geert Wilders: 'Ik zit al zeventien jaar in lockdown'

  1. Nieuwschevron right
  2. Geert Wilders: 'Ik zit al zeventien jaar in lockdown'

Ruud de Wild praat in een nieuwe aflevering van Ingelijst met de lijsttrekker Geert Wilders van PVV over politiek en muziek.

Vanaf 22 februari is Ruud de Wild te zien met het programma Ingelijst op NPO 1. Twee weken lang komt een lijststrekker van een politieke partij langs in zijn atelier in Amsterdam voor een gesprek over muziek, kunst en politiek. De Wild gaat op zoek naar de soundtrack van het leven van de politici en vraagt in het persoonlijke gesprek naar hun ambities en drijfveren.

Te gast in atelier

Ruud de Wild ontvangt in zijn atelier Geert Wilders om met hem over politiek en muziek te praten. Wilders toont sympathie voor de mensen die het moeilijk hebben gedurende de lockdown. "Wat heel veel mensen nu meemaken, maak ik al zeventien jaar mee", zegt de politicus over de bedreigingen aan zijn adres. "Dus ik weet heel goed hoe het is om persoonlijke vrijheden kwijt te raken en dat dat eigenlijk het ergste is wat je kan gebeuren: dat je niet vrij bent om te doen wat je wil."

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

Geert Wilders (PVV) - Ingelijst

NPO 1

Speciaal voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gaat Ruud de Wild elke dag in gesprek met een lijsttrekker. Samen praten ze over politiek én muziek, met een schilderij als resultaat. Het programma is vanaf maandag 22 februari tot en met vrijdag 5 maart na het late NOS Journaal (rond middernacht) te zien op NPO 1.

NPO Luister

Het programma Ingelijst is ook als podcast te beluisteren. Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire podcasts en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor iPhone of Android.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie