Naar homepage
Programma

Alex vindt waardevol boek op zolder Tweede Kamer

  1. Nieuwschevron right
  2. Alex vindt waardevol boek op zolder Tweede Kamer

Een boek ontdekken dat tweehonderdvijftigduizend euro waard is. Het lijkt een droom, maar voor boekenhistoricus Alex Alsemgeest is het de realiteit.

Tweehonderd jaar oud economieboek

Het boek dat Alsemgeest heeft gevonden is een tweehonderd jaar oud economieboek. Wouter vraagt zich af: wat doet de boekenhistoricus eigenlijk op de zolder van de Tweede Kamer? Alsemgeest vertelt in Wout2Day: "Er is een project opgestart om de historische boekencollectie van de Tweede Kamer in kaart te brengen. Op zolder lagen heel veel boeken waarvan niemand wist wat het precies was. Ik had het voorrecht om daar te mogen kijken."

Quote

Dit zijn de dagen waar ik het van moet hebben.

Boekenhistoricus Alex Alsemgeest

Titelpagina geeft doorslag

De boekenhistoricus legt uit hoe hij erachter is gekomen dat het om een kostbaar boek gaat. Alsemgeest: "Het is geluk dat je zo'n exemplaar vindt en dan moet je het ook nog herkennen. Ik zag dat het boek geschreven was door Adam Smith. Hij is een van de beroemdste economen ter wereld." Alsemgeest vindt op de titelpagina de bevestiging dat het boek heel waardevol is: "Daar zag ik staan dat het boek uit 1776 komt. Toen dacht ik: dan moet dit de eerste druk zijn. Ik ben dat gaan controleren en het bleek te kloppen. Alle moderne economische theorieën komen uit dit boek vandaan. Dit zijn de dagen waar ik het van moet hebben."

Beluister hieronder het hele fragment uit Wout2Day:

Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Ma - do 18:00 - 20:00

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie