Programma

Tooske Ragas: 'Paasverhaal gaat erover dat de dood niet wint'

  1. Nieuwschevron right
  2. Tooske Ragas: 'Paasverhaal gaat erover dat de dood niet wint'

Hoe goed kent de cast van The Passion het verhaal van Jezus? In Thank God It's Sunday vraagt Henk van Steeg de castleden het hemd van het lijf met deze keer discipel Tooske Ragas.

Dit jaar komt er een totaal andere editie van The Passion door het coronavirus. Een exacte invulling is nog niet bekend, maar de komende weken wordt het alternatieve scenario verder uitgewerkt. De richtlijnen van de autoriteiten blijven daarbij uiteraard leidend. Gezondheid en veiligheid staan voorop.

Paasverhaal juist nu belangrijk

Een zekerheid is dat in ieder geval de discipelen er gewoon weer zijn. Henk belt daarom met discipel Tooske Ragas. Weet zij al iets meer over die nieuwe invulling? "Men wil het sowieso laten doorgaan, op wat voor manier dan ook", vertelt ze. "In deze bizarre en angstige tijd is het juist belangrijk dat het paasverhaal verteld wordt en ik heb er het volle vertrouwen in dat dat op een prachtige manier gedaan wordt. Maar ook ik ben op dit moment vooral bezig met de gezondheid van de mensen om mij heen, handen wassen en afstand houden. De rest komt dan."

The Passion-quiz

Ga je zo'n quiz dan spelen, of niet, nadat je een heel serieus gesprek hebt gehad over de huidige situatie? Ze stemmen in om hem te spelen, maar Tooske wil wel graag nog het volgende delen over het paasverhaal: "Het paasverhaal gaat erover dat de dood niet wint. Dat er naast lijden altijd nog hoop gloort, laten we dat in deze periode vasthouden. Laten we lief zijn voor elkaar."

Wat is de betekenis van een discipel? Welke beroep kwam veel voor onder de discipelen? Deze en nog meer vragen beantwoordt Tooske in de quiz. Kijk hem hieronder terug.

THANK GOD IT'S SUNDAY

Je hoort Henk van Steeg iedere zondag van 20.00 tot 22.00 uur met Thank God It's Sunday op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie