Programma

Het verhaal achter 'Sexual Healing' van Marvin Gaye

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter 'Sexual Healing' van Marvin Gaye

In een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo legt muziekproducer Marc Buther uit hoe Marvin Gaye in de jaren tachtig in het Belgische Oostende terechtkomt en daar 'Sexual Healing' schrijft.

Marvin en zijn Nederlandse vriendin Eugénie ontvluchten Londen in 1981 en verblijven in Oostende. Ze zitten ver weg van Marvin's twee ex-vrouwen die een hoop geld van hem eisen, maar ook de Amerikaanse belastingdienst en de cocaïnedealers die om hen heen hangen.

"Hij was de eerste die het zo deed"

In een studio in Brussel werkt Marvin Gaye destijds samen met muziekproducer Marc Buther aan zijn plaat Midnight Love met daarop 'Sexual Healing'. De mannen zijn uiteindelijk negen maanden druk bezig met de plaat. Marvin speelt bijna elk instrument en brengt een compleet nieuwe kijk op het gebruik van drumsynthesizers. "Dit soort ritmes", zegt Marc terwijl hij 'Sexual Healing' laat horen. "Ze waren toen helemaal nieuw." Toendertijd werden drumsynthesizers alleen als drums gebruikt. Marvin past de synthesizers echter anders toe, want hij produceert nieuwe geluiden. "En nu vindt iedereen dit weer normaal", vertelt Marc. "Ze weten niet hoe het ontstaan is. Maar hij was de eerste die het zo deed."

Wil je weten om welke geluiden het gaat? Bekijk het hieronder in een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie