Programma
KRO-NCRV

Victoria De Angelis is een inspiratie voor de nieuwe generatie bassisten

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Victoria De Angelis is een inspiratie voor de nieuwe generatie bassisten

Deze week krijgt Victoria De Angelis (22) van de band Måneskin een plekje in De Gouden Snaar.

Victoria De Angelis is geboren op 28 april 2000 in Italië. Ze heeft een Italiaanse vader, een Deens moeder en een jongere zus. Van jongs af aan heeft ze al een grote passie voor rockmuziek. Het geeft haar het gevoel vrij te zijn. Op 8-jarige leeftijd is Victoria bezig met het leren van de gitaar en op haar elfde begint ze met basgitaar spelen.

Bijzondere ontmoeting op school

Victoria ontmoet iIn 2015 Thomas Raggi op school en ze besluiten samen muziek te maken. Een jaar later voegen drummer Ethan Torchio en leadzanger Damiano David zich bij de band. Wat ontbrak nog? Een bandnaam. Victoria komt met het idee om de band Måneskin te noemen (Deense betekenis voor maneschijn).

Na een tijdje samen muziek maken, besluiten ze mee te doen aan het tv-programma X-Factor. Ze zingen een eigen versie van het nummer Beggin’, origineel van Madcon, en het wordt gelijk een hit in Italië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Douze points!

Gelukkig blijft het daar niet bij, want vier jaar later doen ze mee aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ze vertegenwoordigen Italië met het nummer Zitti e Buoni en winnen!

Måneskin is niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Ze brengen hit naar hit en zijn druk bezig met touren om hun rockmuziek te delen met hun fans. Mede dankzij de geweldige sounds van Victoria is Måneskin een groot succes. Ze inspireert de nieuwe generatie om de basgitaar te spelen en krijgt een welverdiende plek in De Gouden Snaar!

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie