Programma

Wie is Sara?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is Sara?

Er is een mooie oude liveversie opgedoken van de Fleetwood Mac-hit 'Sara'. De Sara die bezongen wordt in dit prachtige nummer blijkt echt te bestaan.

Een mooi gebaar

Het nummer 'Sara' wordt in 1978 geschreven door zangeres Stevie Nicks, voor het Fleetwood Mac-album Tusk. Ze vernoemt het liedje naar haar goede vriendin Sara Recor, een zangeres en fotomodel, die Nicks helpt om het nummer te voltooien. Een mooi gebaar van Sara.

Dallas was er niks bij

Wanneer Nicks het liedje schrijft, datet ze in het geheim met drummer Mick Fleetwood. De naamgever van de rockband is snel uitgekeken op Stevie Nicks en gaat er uiteindelijk vandoor met diezelfde Sara. De twee trouwen, maar gaan een paar jaar daarna alweer uit elkaar.

Ziel van ongeboren dochter

Stevie Nicks heeft in 1977 een relatie met Eagles-lid Don Henley. Ze is dan zwanger van hem, maar pleegt abortus. Ze zou het kind, als het een meisje was geworden, Sara noemen. Henley zegt later in een interview dat de ziel van het ongeboren kind rondwaart in het liedje 'Sara'.

Geheim alter ego

Volgens Stevie Nicks is 'Sara' een afspiegeling van haar leven op dat moment. Sara is dus ook haar alter ego. In 1986 checkt ze onder die naam in bij de Betty Ford-kliniek voor haar cocaïneverslaving. Dat is het onderwerp van het Fleetwood Mac-nummer 'Welcome To The Room, Sara' uit 1987.

Opnieuw uitgebracht

Op 4 december verschijnt een uitgebreide heruitgave van het album Tusk, bestaande uit vier cd's, een audio-dvd en het originele album als dubbelelpee. Op het album staat onder meer een concert uit de Tusk Tour uit 1980, met deze bloedmooie opname van 'Sara':

Ster advertentie
Ster advertentie