Programma

Deze vier dames roeien al weken over de Atlantische Oceaan voor het goede doel

  1. Nieuwschevron right
  2. Deze vier dames roeien al weken over de Atlantische Oceaan voor het goede doel

Désirée Kranenburg roeit samen met haar vriendinnen Astrid Janse, Remke van Kleij en Bela Evers over de Atlantische Oceaan. Jan-Willem en Jeroen bellen Désirée op.

Het team, Dutchess of the Sea, is op 12 december vertrokken vanuit La Gomera en roeit over de open oceaan naar Antigua. Een reis van zo'n kleine 5000 kilometer. In juni sprak Wouter nog met het viertal. "Het is eten, slapen, roeien", vertelde Désirée destijds. Er doen 21 boten mee aan de zwaarste roeirace van de wereld (Atlantic Challenge).

'De nachten zijn zwaar'

De vier vriendinnen doen mee om geld in te zamelen voor Stichting ALS en de Plastic Soup Foundation. Ze zijn nu inmiddels al een tijdje onderweg. "Het gaat wel goed. Naar omstandigheden doen we het hartstikke prima", vertelt Désirée. "De nachten zijn zwaar, maar het roeien niet hoe gek het moet klinken. Het is vooral het slaapgebrek waar je tegenaan loopt." Ze roeien nu midden over de oceaan, maar ze hebben nog een flinke tocht te gaan. "We liggen niet voor, maar een beetje in het middenveld", vertelt ze.

Hebben ze wel iets van oud en nieuw en kerst meegemaakt? Je hoort het hieronder:

Desiree roeit 50(!) dagen over Atlantische Oceaan voor goed doel

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Désirée

Ster advertentie
Ster advertentie