Programma

Jaren 80 filmmuziek

  1. Nieuwschevron right
  2. Jaren 80 filmmuziek

Welke films deden in de jaren 80 bioscopen massaal vollopen & welke liedjes horen daarbij? Beleef 5 muzikale sc

Beverly Hills Cop (1984)

Harold Faltermeyer is in de jaren 80 verantwoordelijk voor de soundtrack van een nieuwe actiefilm met Eddie Murphy in de hoofdrol. De Duitse muzikant weet als eerste Duitser een Grammy te winnen met de thema-song 'Axel F' en wordt zo goed als onsterfelijk dankzij het succes van Beverly Hills Cop. Vanaf dat moment zit Faltermeyer gebeiteld, met bijdrages voor o.a. Top Gun, Tango & Cash en The Running Man.

Back To The Future (1985)

De ster van de jonge Michael J. Fox rijst snel wanneer hij de rol van Marty McFly vertolkt in Back To The Future, het eerste deel van een succesvolle reeks tijdreis-films. 'The Power Of Love' wordt door de regisseur pas op het laatste moment toegevoegd aan de film. Gelukkig maar voor Huey Lewis & The News!

The Blues Brothers (1980)

Een van de meest succesvolle muziekfilms van de jaren 80 en een 'instant classic'. Succesvolle televisiesketches van Dan Aykroyd & John Belushi banen zich een weg naar een filmscript waar legendes als Aretha Franklin en James Brown aan meewerken. De climax van de film is de Brothers' cover van 'Everybody Needs Somebody To Love', een Solomon Burke lied.

Top Gun (1986)

In de jaren 80 wordt alles wat Tom Cruise aanraakt goud, zo ook Top Gun, waarin hij de roekeloze piloot 'Maverick' speelt. Een concurrent genaamd 'Charlie' duikt op en blijkt een aantrekkelijke dame... uiteraard springt de vonk meteen over, met ondersteuning van Berlin's 'Take My Breath Away'... zwijmelen! De Top Gun soundtrack is nu nog een van de best verkopende 'filmalbums' in de geschiedenis.

The Neverending Story (1984)

Deze Duitse filmproductie gebaseerd op een roman wordt in de jaren 80 wereldwijd omarmd: welk kind wil nou niet deel uitmaken van een spannend verhaal en een ritje maken op de rug van de zachtaardige Falcor? Later zou de film 2 minder succesvolle vervolgen krijgen: deel 1 is nog altijd een cultfilm. De titelsong wordt geproduceerd door niemand minder dan Giorgio Moroder ('Together In Electric Dreams') en is ingezongen door zowel Limahl (Kajagoogoo) als zangeres Beth Anderson.

Welke films uit de Jaren 80 bekijk jij nu nog steeds met plezier? Laat het hiernaast weten!

Ster advertentie
Ster advertentie