Programma

Emmely brengt een ode aan Kensington-drummer Niles Vandenberg

  1. Nieuwschevron right
  2. Emmely brengt een ode aan Kensington-drummer Niles Vandenberg

In Het Gouden Trommelvlies brengt Emmely odes aan de grootste drummers ter wereld. En die zijn ook te vinden in Nederland: deze week is het de beurt aan drummer Niles Vandenberg van Kensington.

Op zijn zesde kroop Niles al achter het drumstel. "Ik was zes toen er iemand als aannemer bij mijn vader werkte. Hij had een Iron Maiden-shirt aan", vertelt hij. "Ik was daar toen al door geïntrigeerd, Nicko McBrain was voor mij echt een held. Later, in de 90's, werd dat Dave Grohl; nog steeds een van mijn grote voorbeelden." In de jaren die volgden, studeerde Niles aan het Conservatorium waar hij onder andere lessen kreeg van Oscar Kraal.

Oproep: Kensington zoekt drummer

Niles maakte niet gelijk vanaf het begin deel uit van de band. Toen in 2007 drummer Lucas Lenselink de band verliet, moesten de mannen op zoek naar een nieuwe drummer. "Heb jij de ambitie om vol voor de muziek te gaan? Ben jij hiernaast een creatieve, strakke, ervaren drummer én een aardige gast? Dan ben jij de aangewezen persoon om ons te versterken," luidde de oproep van Kensington. Niles reageerde en sinds 2008 is hij de vaste drummer van Kensington. De eerste jaren hield hij naast het drummen zijn bijbaantje in de bouw aan, samen met zijn vader. Inmiddels in Kensington al jaren druk bezig om Nederland te veroveren en scoort de bands zelfs buitenlandse successen.

Luister hieronder naar Emmelys ode aan Niles:

Het Oor Wil Ook Wat

Je hoort Het Oor Wil Ook Wat elke zaterdag en zondag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Instagram/Nilesvandenberg

Ster advertentie
Ster advertentie