Programma

Celeste pakt haar eerste TopSong met 'Little Runaway'

  1. Nieuwschevron right
  2. Celeste pakt haar eerste TopSong met 'Little Runaway'

Celeste heeft met haar single 'Little Runaway' de TopSong te pakken. Het nummer is aankomende week extra vaak te horen op NPO Radio 2.

Voor Celeste is 2020 meer dan een succesvol jaar te noemen. De jonge Britse is nog niet heel lang bezig, maar haar carrière kreeg een flinke boost toen ze zowel BBC Sound of 2020 als de Brits Critics’ Choice Awards won. Na de swingende 'Stop The Flame' en de betoverende 'I Can See The Change' weet ze ons opnieuw te verrassen met een prachtige single: 'Little Runaway'.

'Iedereen heeft een beschermengel'

Zelf zegt de zangeres over het nummer: 'Little Runaway' is een lied over het verliezen van je geloof, ook al is het maar voor een moment, en het zoeken naar antwoorden van geesten, want niets lijkt logisch op deze planeet. Mijn favoriete regel in het nummer is ‘good news I could use some’. Ik geloof dat iedereen een beschermengel heeft en dit ben ik die met de mijne praat. De verzen begonnen eigenlijk met een saxofoon-sample waarmee we aan het spelen waren en uiteindelijk veranderde het in de melodie. Ik speel de saxofoon altijd terug in mijn hoofd, ook al is het niet te horen in het nummer."

Volgende week zou eigenlijk haar debuutalbum Celeste verschijnen, maar vanwege corona is het uitgesteld tot 15 januari 2021. In de tussentijd maar extra veel genieten van 'Little Runaway':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 TopSong

Elke week roepen we één track uit tot TopSong. Abonneer je nu ook op onze Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 TopSongs op een rijtje vindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot Youtube

Ster advertentie
Ster advertentie