Programma

Een pil tegen gehoorschade?

  1. Nieuwschevron right
  2. Een pil tegen gehoorschade?

Gehoorschade na een luid concert. Het is heel vervelend, maar nu is er hoop. Audioloog Jan de Laat vertelt bij Ekdom In De Ochtend over de pil tegen piepjes.

Vervelende piep

Hoe vervelend is dat, zeg: voortdurend een vervelende piep in je oren doordat je net even iets te dicht bij de boxen stond bij een concert. Op het Amsterdam Dance Event (ADE) worden dit jaar pillen uitgedeeld die mogelijk gehoorschade kunnen beperken of zelfs verhelpen. Ekdom In De Ochtend belt met audioloog Jan de Laat die alles weet over die pil.

Quote

Ga vooral niet experimenteren

Audioloog Jan de Laat

Resistente haarcellen

De pil bestaat uit een combinatie van vitamines en magnesium die zorgen voor weerstand in je oor. "Zoals het onderzocht is bij proefdieren maakt het de haarcellen van het binnenoor meer resistent maakt tegen schade." Op het Amsterdam Dance Event wordt er naar vijfduizend proefpersonen gezocht, vertelt De Laat.

Oordoppen

Het effect is volgens de audioloog nog vrij klein, dus of die pil echt gaat werken is nog maar de vraag. "Wacht het onderzoek nog even af en ga vooral niet experimenteren", adviseert hij. Festivalgangers kunnen beter goede oordoppen kopen en gewoon niet te dichtbij de boxen staan.

Luister hier het gesprek met audioloog Jan de Laat terug:

​Foto: Bullet-Ray

Ekdom In De Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie