Programma

Schrijver Queen-biopic werkt aan film over Whitney Houston

  1. Nieuwschevron right
  2. Schrijver Queen-biopic werkt aan film over Whitney Houston

Er is een film over het leven van Whitney Houston aangekondigd. De film draagt de titel I Wanna Dance With Somebody en wordt gemaakt in samenwerking met Houstons nabestaanden.

Daarmee komt de in 2012 overleden Whitney Houston postuum in een alsmaar groeiend rijtje popsterren en bands met een eigen zogeheten biopic. Het script voor I Wanna Dance With Somebody wordt geschreven door scenarist Anthony McCarten, die ook het script voor Queen-biopic Bohemian Rhapsody voor zijn rekening nam.

'Volledige verhaal nog niet verteld'

Muziekproducent Clive Davis is verantwoordelijk voor de productie van de film. "Door mijn persoonlijke en werkervaring met Whitney, vanaf haar late tienerjaren tot aan haar tragische voortijdige dood, weet ik dat het volledige Whitney Houston-verhaal nog niet is verteld," aldus Davis in een persbericht over de film. De producer is verheugd dat McCarten het scenario voor de film schrijft. "Ik ben zo blij dat Anthony McCarten zich heeft gecommitteerd aan een muzikaal rijk scenario dat uiteindelijk de hele Whitney laat zien, de vrouw wienst stem de wereld diep heeft geraakt terwijl ze hevig vocht tegen de demonen die haar ondergang zouden zijn."

Wanneer de film in de bioscoop zal draaien is nog niet bekend.

Foto omslag: ANP


Ster advertentie
Ster advertentie