Programma

Armin van Buuren openhartig in nieuwe Barts Classic Track

  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren openhartig in nieuwe Barts Classic Track

Een speciale editie van Barts Classic Track NL! Deze keer niet in de Wisseloord Studio, maar bij Armin van Buuren thuis. Dit is Classic Track #23: This Is What It Feels Like.

Normaal gesproken zitten we in de Wisseloord Studio's, maar deze keer zijn we op de plek waar het nummer tot stand gekomen is: in de thuisstudio van Armin van Buuren.

De zomerse akkoorden van John Ewbank

This Is What It Feels Like is ontstaan aan de hand van een akkoordenschema van John Ewbank, die afweek van wat normaal gesproken gangbaar is in de dance. Bart en Armin facetimen met John over de verschillende stadia die het nummer heeft gehad. Daarna nemen Armin en Bart de vele lagen door die de track rijk is, en vertelt Armin over verschillende technieken die zijn gebruikt om This Is What It Feels Like te maken tot de hit die wij kennen.

Quote

Ik wilde zo graag voldoen aan wat fans van mij verwachten. Dat werd op een gegeven moment een dwangbuis.

Armin van Buuren

Afscheid nemen van het keurslijf

Armin van Buuren is vaak tot nr. 1 dj van de wereld gekozen, en staat al 15 jaar in de top 4 van de DJ Mag Top 100. Als je al zo lang een van de beste dj's ter wereld bent, dan krijgen fans een bepaalde verwachting van wat je maakt. Iets wat op een gegeven moment erg beperkend ging voelen bij Armin:

"Ik heb een tijd gehad dat ik ook bij een coach liep en dat ik gewoon niet gelukkig was. In mijn beleving kwamen er ook alleen maar negatieve reacties op This Is What It Feels Like. Want het was geen trance en het was te commercieel. Ik weet nog dat ik me helemaal verslagen voelde."

Uiteindelijk wist Armin afscheid te nemen van dat keurslijf. Hij vertelt erover in onderstaande video en in de uitgebreide podcast.

Bekijk hier Barts Classic Track NL #23: Armin van Buuren - This Is What It Feels Like

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

De video is slechts een gedeelte van de opnames. Benieuwd naar het volledige gesprek met Armin van Buuren? Check dan de uitgebreide podcast! Je vindt ‘m onder de naam ‘Barts Classic Track’ op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2-app!

#21 - Armin Van Buuren - This Is What It Feels Like - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames van onder andere Ilse DeLange, Kensington, De Dijk en Golden Earring!

Meer Classic Tracks video's van Bart vind je in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Bart Arens elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie