Programma

Kan Max Verstappen nog wereldkampioen worden?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kan Max Verstappen nog wereldkampioen worden?

Afgelopen weekend is Max Verstappen uitgevallen tijdens de eerste Grand Prix in Oostenrijk wegens technische problemen. Kan hij nog kans maken op de wereldtitel? Jan-Willem Start Op! belt met sportkenner Erik Dijkstra.

"Het weekend van Max Verstappen was gewoon een klote weekend", aldus sportkenner Erik Dijkstra gelijk aan het begin van het gesprek. Het formule 1-seizoen van Max Verstappen is alles behalve goed gestart. In de Grand Prix van Oostenrijk kreeg de coureur te maken met elektronische problemen aan zijn auto. Hij is hiermee de eerste uitvaller van het Formule 1-seizoen.

Serieus probleem

"Ik zat wel te kijken gisteren en ik dacht: 'Formule 1. Gewoon een kutsport'. Altijd weer die technische problemen", vertelt Dijkstra. Het is een kort seizoen met veel minder races dan vorig jaar. "Als ik heel eerlijk ben wordt het voor Max Verstappen al heel lastig om te wereldtitel te pakken", vertelt Dijkstra. "Vorig jaar waren er 21 races. Dat aantal gaan ze sowieso niet halen. Misschien twaalf, dertien races. Als je één race compleet mist qua punten, dan is het een serieus probleem. Dat haal je bijna niet meer in."

Niet op één knie

Vooraf aan de race riep coureur Lewis Hamilton zijn collega's op om voor de start van de Grand Prix op één knie te gaan om zo de wereldwijde antiracismeprotesten te steunen. Max Verstappen deed hier echter niet aan mee. Waarom niet? Je hoort het hieronder:

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2 met Jan Willem Start Op!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie