Programma

Janny van der Heijden: 'Heel Holland Bakt spannend tot laatste moment'

  1. Nieuwschevron right
  2. Janny van der Heijden: 'Heel Holland Bakt spannend tot laatste moment'

Janny van der Heijden mag vanavond samen met Robèrt van Beckhoven bepalen wie de winnaar wordt van Heel Holland Bakt. Bij Paul Rabbering blikte ze vooruit: "Het ligt dicht bij elkaar."

Het was een bijzonder en bewogen seizoen van het populaire tv-programma. De bakwedstrijd was dit jaar voor het eerst in de winter op televisie en ook de deelnemers leverden nogal wat ophef op. Hoewel die opschudding vooral draaide om één deelnemer in het bijzonder: Maroeska. Zij zou volgens kritische kijkers veel te professioneel zijn om mee te doen aan het programma. Vanavond staat ze in de finale met mede-bakkers Anna en Nicole. Een strijd die Maroeska niet zomaar gaat winnen, weet Janny: "Het blijft tot het allerlaatste moment heel spannend. En voor de kijker is het denk ik heel lastig om in te schatten wie nou eigenlijk de winnaar wordt."

Drie vrouwen in de finale

Voor het eerst in de geschiedenis van het programma wordt er in de finale gestreden door drie vrouwen. "Vrouwen die aan elkaar gewaagd zijn en alle drie een eigen karakter hebben. Niet alleen in persoonlijkheid, maar ook in baksels", aldus Janny. De bakkers zullen volgens het jurylid tot het uiterste moeten gaan om er met de winst vandoor te gaan: "In een finale gaat het soms om nuances. Het ligt heel dicht bij elkaar. De spanning is voelbaar.”

De finale van Heel Holland Bakt wordt vanavond om 20.25 uur uitgezonden op NPO 1.

Beluister het gesprek met Janny:

Janny: 'Hopelijk dit jaar nog nieuw seizoen Heel Holland Bakt!'

Foto omslag: Max

Ster advertentie
Ster advertentie