Programma

Platina voor Gregory Porter

  1. Nieuwschevron right
  2. Platina voor Gregory Porter

Met De Zwarte Lijst in het vizier is Gregory Porter te gast bij Ekdom in de Ochtend. Hij speelt zijn nieuwe single én krijgt nog een leuke verrassing.

Inspiratie

De Amerikaanse jazzzanger Gregory Porter is jaarlijks ruim 300 dagen onderweg voor optredens. Vandaag had hij gelukkig tijd om bij Gerard Ekdom in de studio aan te schuiven. De zanger vertelt dat hij zijn muzikale inspiratie haalt uit de muziek van Donny Hathaway en Marvin Gaye: "It's the in between space in soul, jazz and gospel." De boodschap in hun muziek is volgens Porter nog altijd relevant.

Liquid Spirit

Gregory Porter bracht in 2013 het album Liquid Spirit uit. Op het album staan onder meer de hits 'Liquid Spirit' en 'Hey Laura'. Het album heeft Porter een Grammy opgeleverd voor Best Jazz Vocal Album en in Nederland heeft het album een gouden status behaald. Althans, tot vandaag. Gerard mocht de zanger namelijk verrassen met het goede nieuws dat het album platina is geworden!

'Don't Lose Your Steam'

De opvolger van Liquid Spirit is zijn nieuwste album Take Me To The Alley. Op dit album is onder meer de NPO Radio 2 Top Song 'Don't Lose Your Steam' te vinden. In juli 2016 staat Gregory Porter op het podium tijdens North Sea Jazz, maar bij Ekdom in de Ochtend geeft hij vast een voorproefje.

Ekdom in de Ochtend
Ma t/m vr 06.00 - 09.00 uur
DJ: Gerard Ekdom

Ster advertentie
Ster advertentie