Programma

Krezip weer bij elkaar voor Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip weer bij elkaar voor Pinkpop

Het is bevestigd door een insider: Krezip komt weer samen op Pinkpop!

Roze site

Fans van Krezip zaten al lang in spanning, want gaat de band weer bij elkaar komen voor Pinkpop? Giel Beelen belt in zijn Ochtendshow met Joost Speelman, de ex van een bandlid van Krezip. Hij verklapt het nieuws al gauw in het gesprek: "Jeetje, wat een verhaal hè", aldus Speelman. "Ze gaan weer spelen." Er zijn daarnaast genoeg hints. De website van Krezip kleurt roze, maar er is ook een nieuw Instagram-account aangemaakt waarop alleen maar roze afbeeldingen te zien zijn.

Warme zomerzon

De comeback komt ruim 19 jaar na hun legendarische optreden op het festival! In 2000 geeft de band Krezip een show op Pinkpop. Hun show daar betekent de doorbraak voor de band in Nederland. Terwijl het Pinkpop-publiek geniet van de warme zomerzon, staat de Nederlandse band Krezip op het podium. Het zweet druipt van Jacqueline Govearts hoofd en de groep geeft alles. Het publiek klapt volop mee. Het betekent voor Krezip de start van nog veel meer optredens, want met de show op Pinkpop raken ze bij een groter publiek bekend!

Bekijk hieronder het optreden van Krezip op Pinkpop 2000:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste hit

'I Would Stay' is de tweede single afkomstig van het debuutalbum Nothing Less. Het nummer is in tegenstelling tot de eerdere en latere singles een rustig nummer. Ook neemt de piano de leiding over van de gitaar. Als de Tilburgse jonge band op dat moment zou hebben geweten wat de impact van hun optreden op Pinkpop 2000 zou zijn geweest... 'I Would Stay' groeit uit tot één van de zomerhits van dat jaar en is nog steeds één van de meest succesvolle nummers in de Nederlandse popgeschiedenis. In oktober 2008 maakte de Krezip bekend na 12 jaar uit elkaar te gaan. Het laatste optreden was in juni 2009 in de Heineken Music Hall. Zangeres Jacqueline Govearts besluit vervolgens te beginnen aan haar solocarrière.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie