Programma

Zwagerman: 'Kabinet steekt twee dikke middelvingers op naar grondwet'

  1. Nieuwschevron right
  2. Zwagerman: 'Kabinet steekt twee dikke middelvingers op naar grondwet'

In de nieuwe aflevering van de PowNed-podcast OP Z'N KOP praten Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen over de versoepelingen die dinsdag zijn aangekondigd, over de geheime notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire en is Wybren van Haga te gast.

De nieuwste coronapersconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge wordt meegenomen. Marianne Zwagerman vindt het een beetje jammer dat Koningsdag nu net buiten de boot valt. "Ik hoop maar dat het mooi weer wordt." Volgens haar weten we nu allemaal zekerder dan ooit dat alles veel eerder, bijvoorbeeld de 21ste, wel open had gekund.

Toeslagenaffaire

Dan gaat het over de notulen van de ministerraad over Omtzigt en de toeslagenaffaire, waar RTL Nieuws de hand op heeft weten te leggen. Zwagerman: "Ministers hebben gezegd dat Kamerleden het besluit volledig moeten steunen en niet zo kritisch moeten zijn." Dat zijn volgens Van Velthuysen 'Poetin-praktijken'.

Twee dikke middelvingers

Daarnaast heeft Hoekstra gezegd dat de top van het CDA geprobeerd heeft om Omtzigt te temperen. Zwagerman noemt het feit dat het kabinet weigerde om alle informatie volledig te verstrekken 'twee dikke middelvingers naar de grondwet, naar de volksvertegenwoordigers en naar de democratie'. "De democratie is kapot en we hebben het nu dankzij RTL Nieuws zwart op wit op papier."

Ondernemers

In de podcast is verder Wybren van Haga, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, te gast. Met hem gaat het over wat hij als Kamerlid gaat doen voor de ondernemers, aangezien hij veel voorkeurstemmen heeft gekregen. Luister nu de nieuwste aflevering van OP Z'N KOP!

#15 - OP Z'N KOP! met Wybren van Haga - Op z’n Kop!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: Wessel de Groot

Ster advertentie
Ster advertentie