Programma

Blaudzun covert songfestivalhit City Lights

  1. Nieuwschevron right
  2. Blaudzun covert songfestivalhit City Lights

Met een TopSong op zak kwam Blaudzun vanochtend aan bij Ahoy. Om zijn befaamde Real Hero te spelen én een songfestivalhit te coveren op de bühne van Jan-Willem Start Op.

Met zijn muzikale ode pakte Blaudzun vorige maand de NPO Radio 2 TopSong. In de ochtendshow vertelde hij welk verdrietige verhaal er achter het vrolijke nummer schuilgaat. Vanochtend stond Blaudzun weer op de bühne. Om Real Hero nog eens te spelen én om een songfestivalklassieker te coveren. "Ik heb best lang gezocht", geeft Blaudzun toe. "Ik ben gewoon op zoek gegaan naar mooie liedjes. En daarvan heb ik geprobeerd om een soort eigen mashup te maken, die dan weer klopt bij mij."

Dé truc bij een Songfestivalliedje

Blaudzuns oog viel eerst op een songfestivallied uit 1986. "Ik dacht eerst aan J'aime la vie, want die heb ik ooit op de basisschool geplaybackt", legt de zanger uit. Uiteindelijk ging Blaudzun toch voor een ander nummer, namelijk de Belgische inzending van 2017: City Lights. Eén ding vindt de zanger onbegrijpelijk aan het nummer. "De truc bij een goed Songfestivalliedje is dat hij moduleert. Dus dat 'ie halverwege nog weer een toon verschuift. Dat hebben ze bij haar niet gedaan, dat was misschien wel haar redding geweest", legt hij uit. Daarom heeft Blaudzun ook iets toegevoegd aan zijn mashup van City Lights. "Ik weet dat Jeroen ook een enorme ABBA-fan is. Nou hebben wij niet iets met ABBA gedaan, maar wel met een band die daar dan weer iets van gejat heeft. Let goed op bij het outro."

Check het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray


Ster advertentie
Ster advertentie