Programma

Golden Globes uitgereikt

  1. Nieuwschevron right
  2. Golden Globes uitgereikt

Het filmaward seizoen is begonnen! Wie heeft in 2014 de beste rol gespeeld, film geschoten of soundtrack ingezongen?

Beverly Hills

Enkele weken voor de BAFTA-, Razzie- en Academy Award(oftewel Oscar)uitreiking begon de glitter en glamour op 11 januari in Beverly Hills met de Golden Globe ceremonie. De prijs, in 1944 in het leven geroepen, is er een die door buitenlandse filmjournalisten wordt uitgereikt: de Hollywood Foreign Press Association. Tijdens een 'informeel' diner worden verschillende prijzen uitgereikt aan drama, comedy en musical in het film- en televisiegenre.

Je Suis Charlie

Ook op deze avond was er veel aandacht voor de aanslagen in Parijs en daaropvolgend gelopen marsen in Frankrijk: zo droegen de grootste sterren 'Je Suis Charlie' buttons op de rode loper, en hield Theo Kingma, de Nederlandse voorzitter van de HFPA, een toespraak ter verdediging van de persvrijheid.

Winnaars Golden Globe

De dramafilm Boyhood won de meeste prijzen: wellicht herkende je de muziek in de film wel als Family Of The Year's 'Hero'. Acteur George Clooney ontving de Cecil B. DeMille Award voor zijn gehele oeuvre. De Amerikaanse superster begon ruim 30 jaar geleden op het kleine scherm en won tot nu toe 5 Golden Globes, waaronder voor zijn hilarische rol in de muzikale komedie O Brother Where Art Thou?

Beste filmsong van John Legend

House Of Cards, The Affair en Transparent waren winnaars in de categorie Televisie. De Globe voor beste filmsong ging naar zanger John Legend en zijn lied 'Glory', uit de Burgerrechten-film Selma. Hij versloeg hierin onder meer Lana Del Rey en Patti Smith.

Beluister het lied, waarin ook rapper Common te horen is.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie