Programma

Stembereik van artiesten

  1. Nieuwschevron right
  2. Stembereik van artiesten

Welke zangeres kan met haar stem ruiten doen barsten, wie maakt indruk met groot bereik en welke artiest zong de laagste noot allertijden?

Axl Rose de beste?!

Er is nu een grafiek, waar je precies kunt zien en vergelijken welk stembereik bekende popsterren hebben. Opvallende conclusie: de zanger van Guns 'n Roses mag zichzelf de beste zanger aller tijden noemen. Technisch gezien dan. Hij wordt met zijn 5 octaven stembereik namelijk door geen enkele andere zanger of zangeres geëvenaard.

Mariah & Prince

We moeten maar blij zijn dat de zanger niet in aanmerking komt voor de hoogste noot ooit. Deze stata nog steeds op conto van Mariah Carey. Zij sloeg ooit de G7 aan, in het nummer 'Emotions'. De hoogste mannelijke stem is afkomstig van niemand minder dan... Prince. Luister maar eens goed naar zijn nummer 'God', voor de hoge B6.

Laagste noot

Die Axl, niet alleen heeft hij het grootste bereik, maar hij verslaat zijn collegazangers ook op het gebied van 'de laagste noot'. Maar ook Barry White en David Bowie zijn ware bromsnorren. Zij staan op een goede 2e en 3e plek. Welke vrouw ooit de laagste noot zang? Die eer gaat naar Nina Simone met het nummer 'Ne Me Quitte Pas'.

Interessante feitjes

Uit de lijst komen verder wat interessante feitjes naar boven. Zo hebben John Lennon en Elvis Presley exact hetzelfde bereik, evenals de zanger van Led Zeppelin Robert Plant en Stones frontman Mick Jagger en kan Beyoncé hogere noten raken dan Aretha Franklin en Whitney Houston.

Bekijk hier de grafiek met alle feiten en vergelijk zelf.

Ster advertentie
Ster advertentie