Programma

Jan-Willem Start Op steunt gedupeerde Groningers met petitie

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op steunt gedupeerde Groningers met petitie

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in Jan-Willem Start Op! de petitie 'Gas Op Die Lolly' gestart. Met de actie willen ze de gedupeerde Groningse bewoners van het aardbevingsgebied steunen.

Jan-Willem en Jeroen volgen al enige tijd hongerstaker Dhani Hoekstra uit het Groningse dorp Ten Post. De Groninger zag door de trage afhandeling van de aardbevingsproblematiek in de provincie geen uitweg meer en ging daarom tot deze wanhoopsdaad over. "Dit kan zo niet langer", zegt Jan-Willem over de situatie. Hij en Jeroen zijn van mening dat de afhandeling van schade sneller en menselijker moet: “Het verhaal van Dhani en de machteloosheid van vele andere gedupeerden hebben mij geraakt."

Gas Op Die Lolly

Daarom zijn Jan-Willem en Jeroen met hun ochtendshow Jan-Willem Start Op! de 'Gas Op Die Lolly' petitie gestart. De twee willen met hun actie de nijpende kwestie zo snel mogelijk op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. "De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Zij zijn vaak de wanhoop nabij en kunnen geen kant op", aldus Jan-Willem. De mannen hopen te bereiken dat alle dossiers (schade en versteviging) uiterlijk eind 2021 zijn afgehandeld en dat de meest schrijnende gevallen de hoogste prioriteit krijgen.

Wil jij Jan-Willem en Jeroen steunen en de petitie tekenen? Dat kan via gasopdielolly.petities.nl.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie