Programma

Sinterklaascadeaus in overvloed? Help gezinnen die het minder breed hebben

  1. Nieuwschevron right
  2. Sinterklaascadeaus in overvloed? Help gezinnen die het minder breed hebben

Terwijl veel kinderen over een paar dagen weer overspoeld worden met cadeaus, is dit niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend. Niet op Pakjesavond en ook niet op hun verjaardag. Stichting Jarige Job in actie.

Iedere ouder weet hoe belangrijk verjaardagen voor kinderen zijn. En toch is het niet vanzelfsprekend voor alle kinderen om een cadeau te krijgen op hun grote dag, zo blijkt uit onderzoek van Stichting Jarige Job. Voor die kinderen springt de stichting in de bres. "Wij geven verjaardagsboxen aan ouders van kinderen die de verjaardag niet kunnen vieren, omdat dat er thuis geen geld voor is", vertelt Amber Merkus.

Cadeau over?

Vandaag lanceert de stichting een actie, júíst omdat Pakjesavond er bijna aankomt. "Misschien krijg je wel een cadeau dubbel of krijg je een cadeau dat je toch niet zo leuk vindt, laat het cadeau dan in de verpakking", legt Amber uit. Met deze cadeaus kun je kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben namelijk héél blij maken op hun verjaardag. Hoe je dat doet? Laat het in de verpakking, bewaar het cadeau en geeft het vanaf januari mee met een pakketbezorger van PostNL. Zij zorgen er dan voor dat de cadeaus bij Stichting Jarige Job terechtkomen. Die op hun beurt de cadeaus weer doorsturen naar gezinnen die het minder breed hebben. Meer informatie over de actie vind je hier.

Luister hieronder het gesprek terug:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie