Programma

Linkshandige muzikanten

  1. Nieuwschevron right
  2. Linkshandige muzikanten

Het is vandaag Internationale Linkshandigendag. In de Roodshow staan linkse artiesten centraal in de Dag Top 3.

Linkshandigen creatiever en emotioneler?

Linkshandigen kennen de ongemakken wel: inkt op je handen bij het schrijven en rechtshandige scharen waar je niet mee kunt knippen. Maar linkshandigen zouden ook creatiever, grilliger en emotioneler zijn. Perfecte eigenschappen voor de muzikant dus!

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix was bijvoorbeeld linkshandig. Omdat er destijds geen linkshandige gitaren bestonden speelde hij op een rechtshandige gitaar die hij omdraaide en waarvan hij ook de snaren in omgekeerde volgorde bevestigde.

Paul McCartney

Ook Paul McCartney is linkshandig. In zijn jeugd kocht hij voor het eerst een gitaar. Het lukte hem alleen niet om erop te spelen, totdat hij een andere linkshandige artiest zag die de gitaar had omgedraaid. Hij probeerde het zelf ook en vanaf toen lukte het gitaar spelen een stuk beter!

Lady Gaga

Linkshandigheid wordt tegenwoordig niet meer gecorrigeerd. Maar de vader van Lady Gaga zag dat anders: "Ik ben linkshandig, maar mijn vader probeerde me vroeger rechtshandig te maken. De dokter bleef maar zeggen: zo is ze geboren, dat kun je niet veranderen." Ze koos ervoor om de linkerkant van haar lichaam vol te zetten met tatoeages, uit 'neurologisch standpunt': "Mijn creativiteit zit links, dus ik koos die kant om me te uiten." (bron: Nu.nl)

Stem hier op je favoriete linkshandige artiest voor de Dag Top 3 van de Roodshow.

Ster advertentie
Ster advertentie